Pentru mulți oameni este neobișnuit a gândi în termeni sistemici. Este mult mai des întâlnita gândirea liniară, de tip cauză-efect, gîndire ce împarte deseori participanții la viață în doar două categorii: țapul îspășitor și învingătorul, vinovatul și nevinovatul ș.a.m.d. Nu este ceva de la sine înțeles să gândești integrativ, să vezi circularitatea interacțiunilor, să-i privești pe ceilalți ca parte a ceva mai mare, ca elemente șin sisteme mai mari care au o influență asupra fiecărui element.
Elaborarea curriculei a pornit de la câteva întrebări: Cum să formăm terapeuți competenți, creativi și sensibili?, Cum schimbă oamenii o paradigmă de gândire, de exemplu cea liniară cu cea circulară?, Cum pot educa oamenii un stil de gândire sistemic?...
Toată formarea teoretico-aplicativă este un laborator de învățare, aplicare, exersare abilități terapeutice folosind tehnici moderne, creative, interactive, expresive, care mobilizează întrega ființă a cursantului și formatorului. Vă invităm în această frumoasă călătorie!