Acest curs este creat pentru a ajuta psihoterapeutii din orice orientare terapeutica sa isi imbunatateasca repertoriul de interventie cu cele mai eficiente si moderne tehnici sistemice. Ele pot fi integrate imediat in practica terapeutului si vor contura si mai bine stilul terapeutic al acestuia.
Se urmăreşte crearea unui standard de competenţă profesională în rândul specialiştilor astfel incât să se îmbogăţească setul de instrumente de intervenţie existente şi să se facă vizibilă frumuseţea modelului sistemic.
Fiecare secţiune oferă activităţi specifice pe care profesionistul ce ofera asistenta psihologica le poate folosi în întregul proces al întâlnirii de consiliere şi/sau terapie.
Cursul are 5 module sau părți care au coerență și continuitate dar pot fi parcurse și separat, în funcție de interesele participanților. Fiecare modul furnizează un set de exemple concrete prin care se defineşte intervenţia.
Modulul 1 – furnizează abilităţi de lucru cu părinţii, adolescenţii sau alte persoane din familie, cum ar fi: folosirea limbajului care promovează schimbarea, definirea clară a scopurilor, identificarea semnalelor care ar putea indica şi promova schimbarea în direcţia atingerii scopurilor.
Modulele 2, 3 și 4 se focalizează pe crearea schimbării în ariile afectate de problemă, lucrând individual sau cu familia şi cuprinde temele:
- perspectiva asupra problemei;
- patternuri de interacţiune problematică;
- contextul asociat problemei.
Modulul 5 oferă instrumente profesioniştilor care asistă familia pentru a identifica, amplifica, a promova şi a menţine schimbarea.
Se vor atinge topici adiacente ca: recăderi, planuri de rezervă, alternative de viitor şi folosirea ritualului pentru a celebra schimbarea.
Metode şi tehnici: joc de rol, lucrul în grupe mici, completare de chestionare, interviu dirijat, imagerie dirijată, discuţii panel.
Fiecare modul este creditat cu 10 credite CPR
Pentru înscrieri sunați la 0741 093131