FREE MIND 7

FREE MIND 7: Mă eliberez de perfecționism

Emoția primară este presiunea. Nu te poți relaxa niciodată pentru a te bucura de viață. Întotdeauna te zbați pentru a ieși la suprafață. Te zbați pentru a fi cel mai bun în ceea ce faci, chiar dacă este vorba despre școală, job, sport, hobby-uri, întâlniri sau sex. Trebuie să ai cea mai frumoasă casă, cea mai bună mașină, cel mai bun job, să faci cât mai mulți bani și să arăți minunat. Trebuie să fii perfect de creativ și de organizat.
Pentru tine, viața înseamnă doar a face; a trebui să muncești și să obții, iar pauza de respiro în care să te bucuri de lucrurile pe care le ai, nu vine niciodată. Standardele foarte înalte pot crea o întreagă gamă de emoții negative. Te simți în mod constant frustrat sau iritat față de tine și față de neîndeplinirea standardelor tale. Te simți furios și foarte anxios, iar lucrurile pe care urmează să le faci foarte bine devin o obsesie. Cea mai mare parte a anxietății tale se îndreaptă către timp: ai atâtea de făcut și atât de puțin timp!

Te întrebi de ce continui să pui atâta presiune pe tine; pentru cât de extenuat te simți, în loc să încetinești ritmul, îl accelerezi, preluând din ce în ce mai multe responsabilități. Crezi în posibilitatea succesului: dacă vei continua să te zbați, vei putea să atingi acea minunată stare de perfecțiune. Altfel, nu vei putea considera că ai succes, că evoluezi sau că te apropii de îndeplinirea obiectivelor tale. Îți imaginezi finalul drumului, când vei putea în sfârșit să te relaxezi. Dar, acel sentiment de liniște la care speri, parcă nu vine niciodată; aceasta este capcana în care ești captiv.

Te recunoști prins în această capcană a lucrului perfect făcut și a timpului care niciodată nu-ți ajunge pentru a-ți atinge obiectivele? Ai obosit să tot aștepți momentul în care vei fi cel mai bun în ceea ce faci și te vei putea în sfârșit bucura de ceea ce ai obținut?

Te învit la workshop-ul ”Mă eliberez de PERFECȚIONISM”, unde:

  • Vei putea identifica și eticheta în mod corect tiparul pe care îl aplici pentru a-ți atinge standardele înalte;
  • Te vei conecta la copilărie și vei înțelege originea tiparului din perspectiva excluderii sociale precum și nevoia de a te conecta la ceilalți;
  • Vei învăța să monitorizezi frica de excludere ca tipar în viața prezentă și în toate relațiile;
  • Vei învăța modalități concrete de intervenție, pentru a-ți construi un ”caz” împotriva programului sabotor care te prinde în capcana perfecționismului.

Psihologii primesc diplome cu 10 credite!

Pentru înscrieri telefon 0741 093 131; e-mail: contact@scoalasistemica.ro