Formarea în Psihoterapie sistemică...sau cum să înveți să duci psihoterapia la nivel de artă

imagine_ssf_articol_1.png

Formarea în Psihoterapie sistemică...sau cum să înveți să duci psihoterapia la nivel de artă

Familia este o parte fundamentală a vieții noastre și relațiile din cadrul acesteia au un impact semnificativ asupra bunăstării noastre emoționale și psihologice. Aceasta oferă nu doar un cadru pentru relații interpersonale, ci și o bază solidă pentru dezvoltarea și bunăstarea individului. Diversitatea familială reflectă complexitatea umană și necesită respect și înțelegere din partea societății în ansamblu.

Pentru a înțelege mai bine complexitatea din spatele relațiilor de cuplu și familie și pentru a ajuta la rezolvarea conflictelor și a problemelor, s-a dezvoltat psihoterapia sistemică de familie și cuplu. Această abordare terapeutică se concentrează pe înțelegerea interacțiunilor dintre membrii unei familii sau unui cuplu și promovează comunicarea sănătoasă și schimbarea într-un mod benefic pentru toată lumea.

Conform studiilor, persoanele care experimentează o viață de familie în care se simt liberi să își exprime emoțiile, sentimentele și gândurile, și au libertatea de a acționa în mod creativ, sunt mai sănătoși inclusiv din punct de vedere fizic. Ei trec mai ușor prin provocările sociale și dezvoltă mai multe idei despre cum să-și continue călătoria spre fericire.

Putem să ne gândim la dezvoltarea acestor aspecte în propria familie ca și cum am cultiva o grădină. Este un proces care necesită răbdare, așa cum creștem plantele de la sămânță până la înflorire. Deși poate dura ceva timp, când întreaga grădină înflorește, este o adevărată bucurie să o contemplăm.

În acest loc, tu ești grădinarul propriei grădini, dar sunt momente când nu știi ce unealtă sau ce îngrășământ să folosești. Așa că ai nevoie de un ajutor în propria ta grădina pentru nu a deveni un haos. Un bun ajutor în grădina ta, în familia ta, este un psihoterapeut sistemic, pentru că el ia fiecare plantă și te învață cum să o îngrijești. Va căuta să afle ce ”plante” au fost înainte, ce s-a folosit și așa mai departe, pentru a putea să te ajute și să îți ofere instrumentele potrivite ca să ai o viață liberă de a te exprima și de a simți.

Te întrebi cum știe acest terapeut sistemic cum să te ajute sau ce instrumente să îți ofere? Sau poate tu îți dorești să devii un psihoterapeut pentru a ajuta alte persoane să înflorească alături de tine?

Școala Sistemică de Formare din cadrul Gamma Institute este un spațiu deschis, inovativ de învățare și dezvoltare, plin de oameni care duc psihoterapia la nivel de artă. În acest mediu, procesul de formare este ușor de parcurs, cu un modul de formare la 2 luni. De asemenea, procesul nu cuprinde doar teoria, în care înveți despre 11 abordări terapeutice (clasice, postmoderne, contemporane), ci ai asigurat aplicații practice, pe cazuri concrete, dezvoltare personală, practică în clinica școlii, supervizare și cercetare. În urma procesului de dezvoltare personală, vei avea un model propriu al procesului terapeutic, unde vei putea învăța cum să gestionezi propriile dificultăți și provocări în raport cu cele ale clienților tăi.

După cei doi ani de formare, obții atestatul de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România ca psihoterapeut de familie si cuplu practicant în supervizare, putându-ți deschide propriul cabinet individual de psihologie și să începi practica privată ca psihoterapeut de familie si cuplu practicant în supervizare.

În această călătorie a formării nu ești singur și nici nu vei rămâne după ce o finalizezi. Echipa Gamma Institute va rămâne alături de tine, te va îndruma permanent cu privire la parcursul profesional și la procedurile de formare, atestare și vei avea accesul la cele mai noi informații, tehnici, materiale din domeniul psihoterapiei sistemice și nu numai.

Vrei și tu să faci parte din comunitatea Gamma, care te ajută la fiecare pas și îți oferă instrumentele necesare pentru ca să poți oferi sfaturile și ustensilele potrivite ”grădinarilor”, care vor veni la tine și nu știu ce să facă cu o parte din grădina lor?

Pentru mai multe detalii despre Școala Sistemică de Formare, poți intra pe următorul link AICI

În ce grupuri te poți înscrie?
Iași - 20 - 22 octombrie 2023 (online)
București - 20 - 22 octombrie 2023 (online)